06 juli, 2011

På läger

Vi befinner oss på vårt femte (!) läger för kommunikationsträning. Den här gången är det teckenläger i Svenska Downföreningens regi. Vi håller till på Ljungskile folkhögskola och för dig som minns var vi här för två år sedan. Av en slump fick jag med mig en av Malins sommarböcker från det året. Vad liten hon var då! Hon tog faktiskt sina första steg under den lägerveckan även om det sedan dröjde till hösten tills hon verkligen började gå. Eller springa! Och hon har inte slutat sedan dess ... Nä, nu svävade jag ut.

Vi har det väldigt bra här. Av de 15 familjer som är här känner vi ganska många. Det känns toppen att stärka de banden samtidigt som vi träffar nya bekantskaper. Malin har hur roligt som helst på de olika barnaktiviteterna (sång, rytmik, gymnastik, lekstunder). Huvudledaren på lägret är Sanna från Sång- respektive Hopphatten och Malin var först lite konfunderad över att se henne "på riktigt" men sedan hängde hon med i alla rörelser. Hon kan ju de filmerna utantill!

Storebror hänger med på en del av Malins aktiviteter, men går även på egen teckenskola tillsammans med andra "storasyskon". Det finns även andra aktiviteter för de större barnen, som bollspel och pysselstund. Sedan har de blivit ett litet gäng som leker bra ihop så vi träffar honom nästan bara vid maten.

Inga kommentarer: