19 juli, 2011

Semesterrapport

Vi har varit ute med husvagnen i en dryg vecka nu. Vår första anhalt var Ursands camping utanför Vänersborg. Vi åkte dit efter ett tips från våra husvagnsvänner. Campingen ligger fint vid en ganska stor Väner-vik. Men fy, vad det är kallt i den sjön! Badade en gång, bara för att få det gjort. Naturen runt campingen är fantastisk. Det finns en motionsrunda som går längs med Vänern och det var ett rent nöje att springa där. Under våra dagar på Ursand hälsade vi på vänner i närheten och var i Trollhättan på Fallens dagar.

Nu har vi ställt upp på Laxsjöns camping utanför Bengtsfors. Till en början var vi tveksamma till om vi ville stanna här, campingen kändes rätt trist vid första anblicken. Men nu trivs vi toppenbra. Det är gott om plats mellan husvagnarna och campingen ligger bra till för alla utflykter vi tänkt oss. Igår åkte vi utflyktsbåt på Dalslands kanal och var med om både slussningar och broöppningar. Idag var vi vid akvedukten i Håverud. Verkligen pampigt! Och mysig miljö.

Det har slagit mig att det funkar ovanligt bra med barnen i år. Visst, vi passar Malin rätt hårt, speciellt vid kanaler (!), men inte som förra året. Och när vi är vid husvagnen så smiter hon inte ut hela tiden heller. Sedan sover båda barnen ovanligt bra den här semestern ... men det vågar jag väl knappt skriva för då blir det väl klockan 6 imorgon igen ...

Nu till något helt annat. Jag kan skryta med att jag blivit antagen till kursen "Att skriva barnlitteratur" på Linnéuniversitetet. Det är den kursen jag allra helst ville komma in på förra hösten. Den kursen som man skickar in arbetsprover till ... den kursen som låg på tio-i-topp-listan för mest sökta kurser vid förra antagningen ... den kursen som bara har 25 platser. Nog skrutet, det går inte att tacka nej! Jag ser verkligen fram emot det här och ska lösa det praktiskt på något bra sätt.