20 juli, 2011

Dalslands lov

Tänk vad mycket en dag kan innehålla. Vi åkte till Dalslandsaktiviteter för att mata älgar och vaska guld. Vilken succé älgmötet blev för Malin. Hon pratade om älgar hela vägen dit och när vi kom fram till hägnet både sa och tecknade hon "stor älg". Hon var inte det minsta rädd för att ge den store älgtjuren Tor lövruskor, medan storebror höll sig mer i bakgrunden. Efter älgbesöket var det dags för guldvaskning. Vi fick övningsvaska i en liten bassäng för att få in tekniken, men sedan gick vi ner till älven. Det var en ganska strapatsrik promenad i hyfsat oländig terräng men barnen höll god min. Pappa och storebror vaskade mest och med oss hem har vi ett kuvert med några små små korn. Guld? Tron kan räcka! Vi käkade lunch på stället och det var en riktigt bra restaurang. Älg på tallrikarna naturligtvis.

Efter maten tog vi vägen om en badplats. Och tänk, vi var helt ensamma på en jättefin strand med möjlighet till både plask och bad från bryggor. Ljuvligt!

Efter grillmiddag vid husvagnen tog vi med våra nyinköpta fiskespön och gick ner till sjön här vid campingen. Den heter ju Laxsjön, så någon fisk ska där väl finnas. Dock inte för oss ikväll. Men vilken kväll! Hela familjen på en udde i solnedgången. Malin höll sig i skinnet medan vi andra turades om med både kast- och metspö. Exakt som i den stunden hade jag föreställt mig Dalsland. Och nej, jag är inte köpt av den lokala turistbyrån, ibland blir det bara bra!

Inga kommentarer: