24 juli, 2011

Västkusten är hemma

Dalsland i all ära, men Bohusläns karga klippor känns hemma. Nu är vi på Solviks camping, nära både Smögen och Hunnebostrand. Vi bokade plats här redan i våras och då fick vi sista campingtomten den här veckan. Men väl här fanns det en del luckor ändå. Vädret gör säkert sitt. Det är verkligen växlande.

Igår hängde vi vid husvagnen tillsammans med vänner som tillbringar semestern här i närheten. Vi började med stenugnsbakade bullar till fikat och avlsutade med en sen korv-stroganoff-lunch. Härligt att umgås och bara låta tiden gå.

På kvällen åkte vår familj till Hunnebostrand och träffade mina seglande väninnor. Det var fullproppat med båt och folk i gästhamnen. Det hela var lite som "förr" för mig. Hunnebo var en av mina favorithamnar när jag själv seglade och att sitta med en glass på det lilla torget och känna in atmosfären var verkligen inte fel! Kvällen avslutades med ett friskt dopp och pizza på Bella Gästis. För ett halvår sedan undvek vi restaurangbesök eftersom det var bara stressande med barnen. Nu var det sen kväll och vi fick vänta länge på vår mat, men det funkade ändå! De börjar bli stora.

Den tragiska händelsen i Norge finns hela tiden i bakgrunden. Storebror frågar en del om det han hör, men det går bara inte att förklara. Hur kan något sådant hända?! Tänk alla dessa föräldrar som inte får hem sina barn från lägret. Vilken fruktansvärd mardröm.

Inga kommentarer: