19 mars, 2012

Orsa Grönklitt

En solig och blåsig dag i Orsa Grönklitt. Storebror och pappa har åkte utför och Malin och jag har tillbringat två pass i pulkabacken. Jag måste säga att allt med Malin utomhus är enklare i år. Hon har mer ork, hon går själv upp för backen och åker själv på stjärtlappen. Hon hanterar svåra underlag, tjocka kläder och vantar på ett mycket bättre sätt och därför blir det inte så mycket protester. Vi kanske till och med ska våga oss på att testa skidor för Malins del under veckan, vem vet? Storebror "slipper" skidskolan i år och därmed har vi inte så mycket protester från hans håll heller. Men vi hoppas att han vill vara med igen nästa år. Även om han åker riktigt bra nu, tar han utmaningar bättre om en skidlärare säger till honom än om vi gör det.

Jag har även hunnit med 7,5 km i längdspåret. Ljuvligt! Jag älskar att åka längd och även om vi pratat om att åka någon annanstans än Grönklitt nästa gång så triumferar längdspåren. Därför blir det säkert hit igen! Andra fördelar med Grönklitt är att det inte är så mycket folk. Jag var nästan ensam runt sjön där längdspåren går och det har inte varit några liftköer att tala om heller.

På onsdag är det Downs syndrom-dagen. I år märks det verkligen i media. Flera tidningar har publicerat artiklar från de olika firandena av Internationella Downs syndrom-dagen som var i helgen och gjort reportage om enskilda familjer. Visst är det politiskt korrekt att släppa fram oss den här veckan, men det är bättre än aldrig. Syns man inte så finns man inte! I söndags var även upphovskvinnorna till Det rätta barnet med i P4 Extra och talade om reaktionerna efter filmen. Dessutom intervjuades Vanja Färdig som tilldelats det ena av årets två UPP-priser .

2 kommentarer:

Lisa Olsson sa...

Låter riktigt härligt allting, särskilt turen i spåret som du fick. Tycker absolut ni skall testa om Malin kan och vill åka lite skidor. Man vet ju inte förrän man testat! :-) Ha en fortsatt skön vecka.

Lotta sa...

Tack! Vi la precis upp morgondagens strategi... skidtest för Malin!