22 april, 2010

Mycket Malin-nyheter

Glada nyheter om Malins pedagog. Hon får vara kvar! Vilken lättnad att man såg till kompetensen denna gång.

Igår hade vi utvecklingssamtal för Malin. Visserligen satt jag med pedagogerna i 1,5 timma dagen innan för att planera träning men utvecklingssamtalet är något annat. Vi gick igenom:
: Matsituationen - hon äter och dricker själv, med undantag för en del bus.
: Finmotoriken - bättre och bättre, att trä stora pärlor är kul nu.
: Grovmotoriken - fantastiska framsteg i och med att hon började gå, klättrar och springer.
: Sråkutveckling - det kommer mycket nya ord hela tiden. Hela ord eller början/slut på ord.
: Socialt samspel - hon vill gärna vara med de andra barnen och kan leka tillsammans, men hon behöver stöttning då en del "regler" är oklara. Hon är gosig med alla pedagogerna på avdelningen, men är sunt reserverad mot vikarier. Bra!

Vi satte upp mål för "lekträning" och "toaträning". Ser inte fram emot att toaträna, men det är dags.

Vad det gäller träningsplaneringen kör vi vidare med nya övningar inom den enkla grammatiken: begreppsplanscher, bygga fler tre-ordsmeningar, lyssningsövning med Musmor, berätta historier med klippdockorna Olle och Mia (träna orsak/verkan och olika känslolägen) och lite annat smått och gott.

Malin har även varit och träffat sjukgymnasten i dagarna. Hon var glatt överraskad av alla motoriska framsteg och tipsade oss om att spela fotboll för då övar man tyngdöverföring och balans.

Idag var förskolan på bio. Mycket spännande att åka buss. Malin var väldigt intresserad av filmerna och satt och kommenterade med tecken. Hon var även mycket intresserad av popcorn!

Inga kommentarer: