03 september, 2012

Arvika

Det var sannerligen en intensiv långhelg i Arvika. Drygt 20 kvinnor från Sverige, Norge och Finland samlades för att påbörja en tre år lång utbildning till handledare i Karlstadmodellen. Som nation var Norge överrespresenterad och det var även betydligt fler yrkesverksamma (förskola/skola/hab/specialpedagoger) jämfört med föräldrar. Men vi var ändå en del föräldrar till barn med Downs syndrom.

Det är upphovskvinnan och professorn Irene Johansson som skapat och håller i utbildningen. Vi hade föreläsningar från torsdag morgon till söndag lunch och det ingick även kvällsarbeten i grupp. Jag känner igen en hel del från tidigare utbildningar, främst från Sommarskolan som vi varit på två gånger. Men nu går vi mer på djupet i alla delar. Vi pratade exempelvis om människan i rent filosofiska perspektiv under en hel dag.

Arvika bjöd på vackra omgivningarn och fint väder. Men vi hann inte njuta av detta så mycket mer än vid pauserna. Det här kommer att bli en lång, intressant och arbetsam resa för mig och familjen. Men jag hoppas och tror att vi känner oss så stärkta av den nya kunskapen att vi orkar med det. Det är 17 resor kvar till Arvika nu ...

Den här gången delade jag stuga med fyra andra och det funkade fint. Men nästa gång kanske det faktiskt blir hotell. Det är inte lika charmigt på camping i oktober och det kan vara skönt att slippa mat och städ när det är så intensivt med annat.

Inga kommentarer: