27 september, 2011

Skolmötet

Då var det skolmötet ... Vi träffade en man i förra veckan som jobbar som verksamhetsutvecklare för särskolan. Jag hade fått tips från HAB om att han är en "bra person" att prata med. Även om vårt förstahandsval för Malin idag inte är särskola.

Och det blev ett bra möte. Vi fick berätta om vår familj och han i sin tur berättade om de olika alternativ som finns. Nytt (eller nygammalt) för oss var att man inte har rätt till särksola i F-klass. Verksamhetsutvecklarens grundinställning är att i första hand titta på "hemskolan" eftersom alla kända barn kommer att gå där. I vårt fall är det en stor F-9-skola med cirka 600 elever. Storebror går i den skolan idag och vi känner oss aningens osäkra på hur Malin skulle landa där. Men det är naturligtvis en fråga om resurser och intresse.

Steg ett blir i varje fall att verksamhetsutvecklaren tar kontakt med rektor på denna skola för att berätta om Malin och be honom komma med ett "erbjudande" om hur de skulle ta emot henne där. Vi snackar erbjudanden nu ... inte blod, svett, tårar och hot, som vi är beredda på. Själva ska vi ta kontakt med vår nuvarande rektor för förskolan och berätta att vi startat "skolprocessen" och att Malin eventuellt ska gå kvar ett år extra på förskolan.

Det finns mer att berätta kring detta som rör särskolepengen, utvecklingsbedömning och lite annat. Men det är krångligt och jag vet inte själv vad jag står i en del frågor, så det får vänta!

Vi gick i varje fall från detta möte med ett leende på läpparna. Det var faktiskt det bästa mötet vi haft med en "myndighetsperson" om något som rört Malin. Vi möttes av respekt, kunnighet och empati - och så är det faktiskt inte alla gånger!

Inga kommentarer: