11 september, 2011

Minisemester i Skåne

Vi är på minisemester med husvagnen i Skåne. Först tillbringade vi två nätter i Ängelholm, men då Råbocka camping stängde för säsongen har vi flyttat oss till First Camp Mölle. Inte helt enligt plan men lika bra. Vi skulle ändå åka till Arild för en söndagmiddag på Rusthållargården.

Men för att ta det från början stack vi hemifrån i fredags eftermiddag. Hade oflyt värre då vi kom till Falkenberg precis när E6:an söderut stängdes av för vägarbete under helgen. Det blev fruktansvärda köer och hade vi inte haft svåger och svägerska framför oss hade vi inte kommit in på campingen den kvällen. De kunde checka in oss för vi hann inte ner innan stängning. Men vi kunde muntra upp oss med ost och vin och kvällen blev trevlig ändå.

På lördagen var vi i Ängelholms hembygdspark och inspekterade lekplats och djur. Sedan fick vi middag hemma hos farmor o farfar. På kvällen hann jag med en löparrunda i de fina tallskogarna bredvid campingen. Och vilket fantastiskt väder! Sol och ljummet, precis så härligt som september kan vara.

Söndagmorgonen väckte oss med åska och ett häftigt regn. Men sedan klarnade det och när vi ställde upp husvagnen i Mölle var det åter soligt och varmt. För att inte tala om hur fint det var på Rusthållargårdens veranda i Arild. Vi firade farmors födelsedag, ganska långt i efterskott, med att bjuda henne och farfar på middag. Väldigt mysigt ställe och god mat. Tyvärr var Malin inte på sitt mest tålmodiga humör men det gick helt okej. Skönt också att det inte var så mycket folk.

Nu är vi tillbaka på campingen. Jag älskar en camping i höstskrud. Lugnt, stilla och gott om plats. Precis så var det i Ängelholm ... men här har precis en skolklass med hormonstinna tonåringar checkat in i stugorna, vilket stör friden något. Men jag njuter ändå av minisemestern och känner lyxen av att vara ledig på en måndag!

Helgens hållpunkter i länkar:

Ann på macken
Rusthållargården i Arild
Råbocka familjecamping
First Camp Mölle

Inga kommentarer: