15 december, 2010

Lucka 15

Livet enligt Maja

Maja ligger mellan randig lakan och kan inte sova. Hon ligger på sidan och har knölat in en kudde mot magen men är inte ett dugg sömnig. Vad kul det var att fylla år. Tänk 12 år, snart tonåring. Det låter lite fräckt. Hon har fått fina presenter också. Jeansen av mamma och pappa, dvd:n med Hannah Montana av klasskompisarna och läppglanset med päronsmak av Lina. Likadant som det Maja brukade få låna då de bodde grannar.

Det var roligt att hennes nya klasskompisar äntligen hade fått träffa Lina. Häftiga Lina. De hade alltid lekt ihop. Smugit på killarna, cyklat i parken och tränat fotboll på samfälligheten så klart. Nu träffas vi ju bara på fotbollsträningen, tänker Maja, och då är det alltid så stressigt.

Men det blev ju lite pinsamt först. Typiskt Lina att välta ut hela bålskålen. Maja fnissar lite i sängen. Först hade hon blivit arg. Varför skulle Lina att sabba hela grejen? Sedan ordnade det sig ändå. För när Lina berättade att Linus hade flyttat in i deras gamla hus hade alla förstått hur bra hon är.

Det bästa var att Lina hade varit precis som vanligt. Inte så där stel som på fotbollen senast. Det går nog att vara bästisar även om man inte träffas så ofta, tänker Maja och vänder sig in mot väggen.

Inga kommentarer: