01 december, 2010

Lucka 1

Jag hade stora planer på en julsaga i 24 delar, men inser nu att det får bli lite gott och blandat i kalenderluckorna. Tiden var inte riktigt med mig mellan jobb och snorpapper. Jo, vi har SM i snor här hemma just nu! Men något sagolikt ska jag nog få till innan julafton ;)

Istället börjar jag med mitt allra bästa saffranstips: Saffransskorpor. Ett måste för varje saffransfan. Dessuotm lätta att göra. Ja, visst ... det är Leilas recept. Men MITT tips!

Saffransskorpor

Ingredienser:
100 g smör
1 g saffran
2 st ekologiska ägg
1.5 dl strösocker
5 dl vetemjöl
1.5 tsk bakpulver
1.5 dl hel sötmandel
Råsocker

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Smält smöret tillsammans med saffran, häll över i en bunke och rör ner äggen.

3. Blanda de torra ingredienserna med hel sötmandel och vänd ner det i bunken.

4. Forma degen till 3 längder och lägg dem på en plåt. Strö över råsocker.

5. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 25 minuter.

6. Ta ut dem och sänk temperaturen till 125 grader.

7. Skär längderna i 1 centimeter tjocka skivor och lägg tillbaka dem på plåten.

8. Torka skorporna i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.

9. Stäng av ugnen och låt skorporna stå och torka i eftervärmen tills ugnen kallnat (eller över natten).

1 kommentar:

Lisa Olsson sa...

Mums, och jag har alla ingredienser hemma. Blir nog bak imorgon förmiddag också. Tack för tipset! Hoppas jag hinner läsa din saga på lucka 2 ikväll annars får det bli imorgon.
//Lisa