10 oktober, 2010

Skåne på två!

Mannen och jag har varit på egen utflykt i Helsingborg hela helgen. O och T har bott hos oss och haft hand om barnen. Det var underbart mysigt att vara iväg på tu man hand, utan speciella planer. Jag fick en hotellövernattning av min bror och fru när jag fyllde 40 och det var den som vi nyttjade nu.

Helsingborg visade sig från sin allra vackraste sida med brittsommarsol och långlördag på sta´n. Vi flanerade runt nere i hamnen bland toppmoderna bostadsrätter och inne i centrums gränder med roliga butiker och caféer. På kvällen var vi ute och åt tapas på en mysig restaurang och sedan satt vi i hotellest pianobar en stund. Den där pianobaren störde tyvärr vår nattsömn, men vi var på för gott humör för att orka klaga!

Efter en mäktig hotellfrukost gick vi till Dunkers hus och tittade på två spännande utställningar. Den ena var en ren konstutställning och den andra var en riktigt avancerad multimediautställning om Helsingborgs historia. Häftigt! Det var så skönt att uppleva utställningarna som det är tänkt - annars har vi bara jagat barn genom de museer vi besökt på senare år. (Även om det också har sin charm, förstås!)

När vi kom hem fick vi klart för oss att barnen blivit ordentligt bortskämda med mat, godis och presenter så de hade inte hunnit att sakna oss det minsta!

Inga kommentarer: