23 juli, 2010

Mölle by the sea

Idag åkte vi till Arild och promenerade omkring. Verkligen en mysig "by" med klippstränder som påminner om naturen på Gotland. Nere i hamnen låg ett litet fik där vi åt korv och glass. Som grädde på moset fick vi höra Arilds historia av en infödd äldre man. Hit kan jag tänka mig att dra mig tillbaka ... när jag blir rik!

Efter Arild åkte vi förbi en stor loppis, något som storebror älskar. Sedan drog vi till Mölle för vi tänkte äta lunch där. Men det var så mycket folk så vi körde bara igenom. Det är poppis att turista här ute och idag är det ju dessutom stort bröllop i Mölle, "Robinson-Emma" och "Zäta".

Vi tog lunch i husvagnen istället och åkte sedan till Krapperud, som är ett slott precis här bredvid campingen. Vi åt en riktig megafika på cafét och sedan promenerade vi runt i slottsträdgården. Fantastiskt vackert med rosor, ståtliga träd och vidsträckta gräsmattor där barnen kunde springa. Där fanns även stora dammar med guldfiskar och änder. Vår familj har blivit riktiga slottsbeskådare. Det passar oss för det finns alltid stora ytor och oftast väldigt gott fika!

Nu har vi packat ihop tältet för att dra hemåt imorgon. Tre veckor på hjul får räcka den här gången. Men vi trivs verkligen med det här livet. Det är så enkelt. Visst det är mycket pyssel kring mat, disk och barn. Men det är det ju hemma också.

Det känns som om barnen har vuxit under den här semestern. Storebror går iväg på egna utflykter och pratar med nya campinggrannar. Malin har lugnat sig något i sitt rymmande. Jag vet inte om det är ett trendbrott, men allt oftare stannar hon när man ropar eller kommer tillbaka helt frivilligt. I år har vi dessutom lyckats få båda barnen att lägga sig senare OCH sova längre. Det är första gången vi har haft sovmorgnar i den här husvagnen. Om man tycker att 8.00 är sovmorgon!

Inga kommentarer: