25 juli, 2010

Home, sweet home

Hemma igen. Och det regnar. Det känns ovant. Men rätt skönt. Och det passar när man måste städa! Vi har haft två korta skurar under de tre veckor vi varit borta med husvagnen. Och under veckan med Sommarskola regnade det en gång. Årets semesterväder kvalar in på topplistan över de bästa somrarna någonsin!

Den här semestern blev det 19 dygn i husvagnen fördelade på dessa campingar:

Råbocka Ängelholm, 3 nätter
Dragsö Karlskrona, 4 nätter
Hällevik Sölvesborg, 4 nätter
Osby, 2 nätter
Lerberget Mölle, 2 nätter
First Camp Mölle, 4 nätter

Alla campingar har varit bra på sitt sätt, utom Lerberget som var ett nerköp. Men nu vet vi det. Husvagnslivet har i år varit ovanligt enkelt eftersom vädret varit så bra (sa jag bra väder?!), vi har haft trevligt sällskap under en del av tiden och barnen har lekt så bra med varandra. Det är roligt att se. Naturligvis sker leken på storebrors villkor men han anpassar sig så att det blir kul för Malin också. Och hon är ju inte den som bara hänger med, hennes vilja är stark!

Campingturen har innehållit mycket bad i österhav, västerhav, sjöar och bassänger. Vi har spelat mycket minigolf, varit på många utflykter och fikat på mysiga caféer. På kvällarna har vi vuxna hunnit med att läsa, lyssna på radio och prata (i nämnd ordning!)

Nu har vi en vecka på hemmaplan innan vardagen drar igång med förskola, inskolning på fritids, jobb och planering av familjens höstschema. Det kommer att bli mycket nytt i höst då storebror börjar i skolan, jag ska plugga och jobba 50/50 och mannen ska gå upp och jobba heltid. Vi får se hur vi får ihop det till slut.

Nu ska vi njuta av vår sista semestervecka ... och det gör vi genom att städa, tvätta husfasaden inför målning, åka till Liseberg, prova ut nya glasögon (!) och lite annat.

Inga kommentarer: