08 maj, 2010

Familjeträff i Down-town

En späckad dag går mot sitt slut. Vi startade upp med storebrors fotbollsskola. Det var väl ingen smakstart i 6-gradig värme (kyla!) och småregn. Det var väldigt många barn och fotbollsdebuten blev väl ingen succé för storebrors del. Men vi får se nästa gång. Något jag reagerade på var att de delades upp i pojklag och flicklag direkt. Ingen gemensam träning, utan var för sig. Det känns för trist - de är bara 6 år.

På eftermiddagen har vi haft en fikaträff med ett gäng familjer med extra kromosomer ;). Vi var några som träffades under föräldraledigheten och det är kul (och nyttigt) att hålla kontakten. Några nykomlingar fanns även med och vi blev 7 familjer till slut. Vi var i kyrkans förskola och det var kanonbra. Där är bortaplan för alla, mängder av leksaker och barnanpassade ytor. Malin hade kanonkul och klättrade i ribbstolarna - och hoppade från hög höjd. Det har jag inte sett förut.

I samma hus som förskolan ligger det fritids där storebror ska börja till hösten. Vi passade på att kika runt och det känns fantastiskt bra. Storebror blev mest imponerad av att det fanns riktiga verktyg i snickarrummet. Och att det fanns så mycket pysselsaker. På tisdag ska vi på officiellt besök och träffa pedagogerna.

1 kommentar:

BBN sa...

Hej, kul att du vill följa vår blogg, verkar som du har en fin blogg om din tjej här.
Hej från BBN/Pia