11 mars, 2010

Hjälpmedel från HAB

Vi ska prova ut två nya hjälpmedel till Malin på HAB. Det är dels en cykel, dels en "lilltoa". Cykeln är en trehjuling som helt enkelt är lite mindre än de vanliga trehjulingar som finns på marknaden. Exakt vad det här blir vet jag inte, men vi har i varje fall fått tid för utprovning i april.

Sedan ska vi testa en lilltoa och det är som en extra toastol som man sätter på den vanliga. Det är ett trappsteg upp, två armstöd och naturligtvis en liten toaring. Med hjälp av den här kan Malin lättare klättra upp på toan och så får hon stöd för fötterna när hon sitter där. Som det är nu lyfter vi upp henne och ställer en pall framför hennes fötter. Det vore bättre om hon kunde klara mer själv, även om vi är med på toa naturligtvis.

Detta kanske låter som mycket extra ... men Malin är helt enkelt ganska kort. Jag tycker inte att hon ska vänta med saker som hon har åldern inne för bara för att hon är för kort. Därför ska vi testa och sedan får vi se hur det funkar och vad hon och vi tycker.

1 kommentar:

Anonym sa...

Det låter ju jättebra!
Vi fick först löfte om att prova cykel till M förra våren, men sen ändrade dom sig och sa att man skulle vara 4 år så det blir nog nu i vår istället. Hoppas jag. Toastol var en bra idé, det ska jag kolla upp! Tack för tips!