17 februari, 2010

Planeringskväll

Ikväll har vi haft träningsplanering på förskolan. Förra gången körde vi bara en "light-planering", så nu fick vi gå igenom allt. En del gammalt, en del nytt. Vi kommer att köra 3-ordsmeningar med verbet "äta" denna perioden. Pedagogerna har gjort en Äta-bok där det är fotografier på alla barn i gruppen när de äter olika saker. På så sätt får vi även in barnens personliga tecken. Sedan ska vi börja variera meningsbyggandet med språkpusslet som jag köpt på Hattenförlaget.

Pedagogerna har planerat att börja jobba med olika känslostämningar för hela barngruppen och vi hittade passande material att använda både för Malin och de övriga barnen.

Jag fick också titta på en liten film från en träningsstund där Malin hoppar 3-ordmeningar och det var verkligen härligt att se!

Vi har även bokat in handledning i början av mars och börjar att planera för Malins övergång till "storbarnsavdelning" till hösten.

När vi pratatde om Malins språkutveckling kom vi fram till att det ramlar ur fler och fler talade ord varje dag, men att hon börjar att bli "slarvig" med att teckna. Jag tror att även vi vuxna har slappat till oss lite så det är skärpning som gäller!

Inga kommentarer: