17 januari, 2010

Propeller i rumpan

Jag har varit på barnjulfest arrangerad av personalföreningen på min arbetsplats. Vi skulle egentligen ha gått hela familjen, men storebror blev bjuden på ett eget kalas så det blev bara Malin och jag. Jag kände innan att hon är nog lite för liten för clowner, arrangerad dans kring granen, lång kö till fiskdammen. Och det var hon! Hon var inte intresserad av något annat än att springa runt och utforska alla skrymslen och vrår i den stora lokalen. Och jag efter ... Helt genomsvett när jag gick därifrån efter bara en dryg timma.

Så funderar jag ... här var en massa kollegor. En del känner jag väl, en del ytligt, andra inte alls. Tänkte de på att Malin har Downs? Tänkte de att hon är så vild bara för att hon har Downs? Eller såg de bara en aktiv 3-åring, vilken som helst? Jag bryr mig inte nämnvärt, men tillräckligt mycket för att skriva ner det här.

3 kommentarer:

Marika. sa...

Känner igen dom där tankarna! Bryr mig inte heller men....

Humlisen sa...

Jag kan tänka mig att olika människor tänkte olika saker om Malin, av den enkla anledningen att vi har olika referensramar. :) Personligen har jag haft goda möten genom livet när jag träffat barn med Downs, och själv tänker jag "oj, vad mysigt!". Givetvis har jag även träffat Downs-barn på dåliga dagar och dess humör med vad det innebär, men även det korta ögonblick när de sedan är strålande. :)

Imorgon börjar min son på dagis. I fredags var hans blivande kontaktfröken här hemma, och hon berättade just att det finns ett barn på avdelningen som har Downs. Wow- kände jag - vilken tur mina barn har som får möjlighet att se olikheter redan i förskolan. :)
Jag hoppas och tror att det kommer ge dom större förståelse för att människor är olika -av många olika anledningar -när de blir äldre med. :)

Tina sa...

Kan bara prata för mig själv, och jag tror att de flesta såg en aktiv tjej som har Downs, men att det inte är handlar om att hon har Downs syndrom utan att hon är en nyfiken tjej som är runt 3. För min tjej har inte Downs syndrom, men jag har också fått springa efter henne för att hon skulle undersöka precis allt och alla, det är först de två senaste åren som det funkat med ringlekar och som hon har tålamod att vänta på sin tur...