13 januari, 2010

Gomplattan är här!

Nu har det varit mycket med logopeden i dagarna två. Igår var hon här hemma för att ge mig en liten kurs i InPrint. Det är ett program som man kan använda till att göra träningmaterial. En sorts bild- och layoutprogram kan man säga. Det kommer att bli väldigt användbart och stjäla mycket tid av mig på kvällarna ;).

Idag har Malin fått sin gomplatta. Det är en platta med "piggar" för att stimulera bakre ljud som g och k. Fungerar detta bra ska vi få en mutterplatta där vi kan flytta "piggarna". Gomplattan är så fin med en blomma och en rad pärlor, men pärlorna är inte för att vara snygga utan för att stimulera läpprörelser. Man kan inte påstå att Malin hälsade gomplattan med glädje ... vi får jobba lite på det här. När vi ändå träffade tandläkaren pratade vi om måndagens fall. Tandläkaren tyckte att det såg bra ut men gjorde en notering i journalen ifall det skulle visa sig något senare.

Nu på kvällen har jag varit på förskolan och gått igenom träningsmaterial. Det har varit uppehåll i träningen under julveckorna men nu rullar det på igen och Malin är taggad till tusen!

Inga kommentarer: