06 september, 2009

Bamse - ny idol

Vi åkte aldrig iväg med husvagnen. Både maken och jag har varit förkylningshängiga. Barnen har varit pigga så vi har varvat våra familjeinsatser. På lördagen gick vi en sväng till dagis lekplats för att leka. Vi hade med oss cykel och Bobbycar så båda barnen kunde "rejsa" runt på alla småvägar på dagisgården. Sedan uppbringade vi faktiskt så mycket kraft att vi kunde sätta upp hyllor och skåp i arbetsrummet. Nu när jag sitter och skriver på söndagkväll är det faktiskt ordning och reda runt mig. Två hela hyllor har vikts till Malins träningsmaterial. Äntligen är allt på samma plats istället för att ligga hullerombuller i olika mappar. Skrivbordet är helt rent - inte ett spår av pappershögar - och ambitionen är att hålla det så. I vår familj är vi inte ordningssamma av naturen, så vi får kämpa!

Idag var brorsan och jag en sväng med barnen i vår kantarellskog. Det är även vår blåsippeskog - allt beror på årstiden! Vi hittade faktiskt lite kantareller som killarna hela dagen tjatat om att få smaka på. Men när de kom fram på bordet räckte det med en var. Malin blev så trött i skogen att hon somnade uppe på mina axlar när vi gick hem. Sedan sov inte hon mer under dagen, men höll ändå. Vi grillade med brorsans familj till middagen och satt faktiskt ute och åt. Lite sensommar kvar!

Det hände något speciellt vid kvällsmaten idag. Vi brukar alltid ge Malin gröt när hon tittar på teckensånger. Men idag ville hon inte. Hon visade envist och tydligt att hon ville se något annat. Vi föräldrar var tröga och inte förrän hon pekade på storebrors Bamsetidning förstod vi - hon ville titta på Bamsefilm! Hon har fått en ny idol, helt enkelt. Vi var frustrerade när vi inte förstod men det var så härligt att hon visade sin vilja med sådan tydlighet!

Inga kommentarer: