03 maj, 2009

Husvagnspremiär

Vi kom iväg till Varberg ... det känns knappt så när man springer med prylar och stressar för att få med allt. Husvagnen var helt tom efter vinterförvaringen och då är det extra mycket som ska packas ut. Vi har i varje fall haft en härlig helg med vår och sommar i luften. Soligt varenda dag, men kalla kvällar. Vi var på Getteröns camping, en camping vi inte besökt tidigare. Väldigt mysig, lagom stor, kanonbra mataffär i anslutning, intressant lekplats, mycket nära hav och strand. Vad mer kan man begära?!

Vad gör vi då när vi är på camping ... dagarna lunkar på. Barnen ska ha mat och sömn och allt tar längre tid än hemma, så det är mycket barn i fokus. Det låter kanske inte så vilsamt ... men det är det. Vi är utomhus nästan hela tiden och det är härligt. Vi har inga ytterligare vardagssysslor att hugga tag i som gräsmattor eller tvätthögar. Vi kan helt enkelt bara vara tillsammans. Den här helgen har vi dessutom campat ihop med en kompisfamilj och det har inneburit gemensamma middagar, grill och ett och annat glas vin. Dessutom fick vi besök av makens bror med sambo. Det Malin gillar mest på camping är nog att alla är nära och att det finns många små vägar att köra bobbycar på - snabbt!

Vi har även varit på skattjakt med gps = geocaching. Det finns "skatter" utplacerade på intressanta/speciella/vackra platser runt om i Sverige (och andra länder oxå för den delen!). Dessa platser finns samlade med koordinater på en webbsida. Det är bara att tanka hem några och gå ut och leta med gps:en. Ibland är det en "bytesskatt", där man kan ta en grej och lägga ner en annan. Eller så skriver man bara sitt namn i en loggbok. Låter det nördigt? Det är det, men vi tycker att det är ett kul sätt att vara ute i naturen och hitta nya platser. Du kan läsa mer här: www.geocaching.se

Inga kommentarer: