28 januari, 2009

Vattkoppor, javisst!

Sonens feber visade sig vara vattkoppor ... så det är bara att ställa in sig på ytterligaren en veckas "vabbande". Eller två veckor förresten, Malin lär väl få kopporna oxå. Nu är det ju inte bara jag som vårdar sjuka barn i familjen, men just idag är det jag eftersom mannen är på kurs i Hufvudstaden. Dessutom ligger jag lite på minus efter helgens Hemsedalsfärd ;)

Efter ett snack med Malins läkare kommer vi fram till att jag bör ta hem "bromsmedicin" för vattkoppor till Malin. Eftersom det visat sig att hon får alla infektioner, virusar, baskilusker lite mer än andra, kan denna medicin kanske mildra hennes sjukdomstid om/när vattkopporna kommer. Jag packar in två trötta barn i bilen och drar iväg till apotek nummer 1. Nej, tyvärr fanns medicinen inte där. Som tur är har vi apotek nummer 2 i vår lilla stad och där finns medicinen. Nästan 400 pix, varsågod och skölj! Visst, det är värt priset om det hjälper ... Trötta, griniga och hungriga kommer vi hem och äter dagens kulinariska höjdare: snabbmakaroner och frysköttbullar. Husmors räddning i kritiska situationer.

Jag toppar kvällen med att jobba lite efter läggningen. Skriver ett tal till företagets gratifikanter - dvs de som varit anställda i 25 år och får "guldklocka". Det är ganska många på mitt företag ... och det inte så himla långt kvar tills det är min tur ...

Inga kommentarer: