25 december, 2008

Julfrid 2

Sedan har vi naturligtvis firat den vanliga julafton ... I år hade vi bestämt att vi bara skulle vara vår lilla familj på julafton. Det vill säga mannen, barnen och jag. Jag har förstått att detta kan låta udda i mångas öron, men efter vår hekstiska höst med dagisstart, sjukdomar, träning och allt annat ville vi bara vara själva den här dagen. Vi har så mycket vardag i familjen så ibland är det roligt att fira något riktigt högtidligt tillsammans bara vi. Det blev helmysigt.

Mitt på dagen var vi i kyrkan, det var "samling vid krubban" - en kort familjegudstjänst. Högtidligt, men på lagom nivå för småbarnsfamiljer. Hela kyrkan var full och vi träffade flera familjer som vi känner från dagis. Sedan sov Malin och vi plockade fram julbordet: skinka, sill, ägg, korv, köttbullar, småpajer, "julceasarsallad" och det nybakade brödet med nötter och lingonsylt. Gott och mysigt ... Sedan Kalle på tv och tomtebesök. Sonen tvivlade lite och frågade när tomten gått om pappa har några tomtekläder ... Jag ljög.

Barnen ville aldrig somna men till slut fick vi föräldrar en helt lugn stund i soffan med varsin skinkmacka. Vi är nöjda!

Inga kommentarer: