24 augusti, 2012

Första skolveckan

Idag kunde pappan lämna Malin på skolan direkt på morgonen och göra ett vanligt "hej då". Hon var lite tveksam, men inte ledsen, när hon följde med elevassistenten in till samlingen. Sedan fick jag rapporten att det funkat bra hela dagen. Hon hade inte varit mer okoncentrerad än någon annan vid samlingen, hon hade varit med på noterna (!) när de hade musik, ätit bra till lunch och till och med presterat på toa. Vilken kanontjej! Jag är så stolt!

Fritidspersonalen kommer och hämtar "sina" barn på skolan för en promenad till fritidslokalen. Det har också funkat bra i veckan. Malin får gå i förväg med en personal eftersom hon har lite svårt att vänta in hela gruppen. Men det gör inget just nu eftersom hon då hinner landa lite på fritids innan alla är där.

Längre fram, när allt börjar sätta sig, får hon rätta in sig i ledet ;-). Det gäller arbetet i klassrummet också. Men det är ju inte bara Malin som behöver vänja sig vid det nya, det gäller alla barn i klassen - mer eller mindre.

Men det tar på krafterna det här. Hela familjen är jättetrött och det var på håret att Malin bröt ihop innan läggning. Men nu sover både hon och storebror. Jag ska sätta en deg för natten, sedan ska jag också sova!

PS. Tänk bara det här med toan! För två veckor sedan lyckades inte ett enda toabesök. Nu funkar det både på skolan och fritids. Hon har fortfarande blöja på sig på bortaplan, men det kanske inte dröjer så länge innan vi ta bort den helt.

1 kommentar:

Kerstin B sa...

Va skönt att det funkar så bra! Å heja Malin å toan!