19 augusti, 2012

En bra helg

En fin helg på det hela taget. Vi startade med fredagsmys med hämtmiddag vid vår närmaste strand och bad i säkert 24-gradigt vatten. Det är den långgrunda stranden jag menar ... Innan dess hade storebror och jag haft ett rejält gräl, men badet rensade luften och det blev riktigt, riktigt mysigt!

På lördagen föll regnet, men det gjorde inte så mycket eftersom vi verkligen behövde städa huset. Vi höll på nästan hela dagen men som tur var fick vi middagsbesök av makens bror så vi fick lite annat att tänka på. Dessutom fick vi en anledning att dra fram grillen så det blev grillad lax och potatissallad till middag. För vår del var det premiärgrillning av hel lax och det blev kanongott!

Söndagen tillbringade Malin och jag hos vänner i Down town. Mysigt och roligt att snacka ikapp. Under tiden städade maken upp bland allt Malins träningsmaterial, så nu kan vi faktiskt komma in på kontoret. Storebror träffade en kompis som han inte sett på hela sommarlovet och jag kan nog säga att alla var nöjda med dagen. I varje fall var maken nöjd när han fick komma ut och springa en sväng.

Och så lite toaträning ... vi rycker blöjan så fort vi är hemma. Och det går faktiskt riktigt bra! Hemligheten är två tygpåsar med små paket, typ julkalenderstilen. Reslutat på toa = välja ett paket. Vi har tidigare testat andra mutor men det är just paketvarianten som givit resultat. Tack för tipset, du som känner igen dig! Hade Malin nu börjat på den välkända förskolan skulle hon kunna vara utan blöja även på bortaplan. Men med ny skola, nytt fritids och nya pedagoger känns det inte rätt. Kanske om ett tag, då det nya börjar sätta sig och elevassistenterna lärt känna henne och har en chans att tyda tecknen.

Nu återstår två heldagar på fritids för barnen och på onsdag börjar skolterminen!

Inga kommentarer: