24 maj, 2012

Sommaren är här

Varma sommarkvällar har stulit nattsömnen den här veckan. Det känns helt otroligt att värmen kom så snabbt. Ena dagen överdragskläder, nästa klänning. Vi jobbar på i trädgården med målet att få igång den nya självklippande gräsklipparen som vi fått av min far och hedersamt döpt till Ralf efter densamme. Problemet är att vi tidigare ignorerat ostsidan av huset och där behöver vi höja gräsmattan och lägga marktegel innan vi gräver ner tråden. För övrigt vattnar vi nyplanteringarna in absurdum.

En snabb skoluppdatering är att vi fått bekräftat att Malin kommer få samma lärare som storebror i f-klass. Det känns kanonbra av flera skäl; hon tecknar, har funkat bra med storebror och vi behöver inte lära känna ännu en ny person. Malins blivande elevass har börjat att jobba på förskolan nu. Det funkar fint, även om Malin hårdtestar var gränserna går. Men då kanske hon är klar med det när skolan börjar. Man kan ju alltid hoppas...

I veckan har även vår handledare i Karlstadmodellen varit på förskolan. Hon var med på Malins träningsstund, lämnade nytt material, tipsade resurs och elevass om hur Malin bör bemötas när hon testar i träningssammanhang. Dessutom var skolans rektor där och hälsade på vår handledare och nu är hon inbokad på ännu en träff innan sommaren så att blivande läraren också kan vara med. Samtidigt som detta händer ligger en platsannonser för elevass på fritids ute. Så man kan säga att skolstarten är på rulle.

Vi väntar på svar från Malins provtagning i förra veckan, men diabetes är i varje fall inte aktuellt här och nu. Vad det gäller provsvar och hab:s hantering av ärenden finns en hel del övrigt att önska. En fast läkare exempelvis...

Och titeln på detta inlägg är helt sant. Även om det ska bli kyligare efter helgen så är sommaren här. Dygnstemperaturen har nämligen varit över 10 grader i fem dygn, sa de på Radio Halland idag.

Inga kommentarer: