16 maj, 2012

HAB o LAB

Vilken dag i Down-town, pust! Först besök hos optikern för att hämta ut nya glasögon. Det var andra gången för just dessa glasögon eftersom skalmarna var för långa när jag var där i förra veckan. Efter en mängd provningar där Malin till en början visade en ängels tålamod tog vi med oss glasögonen för att känna på dem. Vi visste nästan med oss att det skulle gå åt skogen. Och det gjorde det! Skalmarna var fortfarande för långa så glasögonen halkade ner över näsan. Dessutom ramlade gummibågen som sitter runt örat av direkt! Tillbaka till optikern, som nu var upptagen. Ingen annan kunde hjälpa oss så vi bytte tillbaka till de gamla glasögonen. För nu skulle vi nämligen till HAB och ett läkarbesök.

Vi har själva bett att få träffa en läkare eftersom vi tycker att Malin är trött på ett helt nytt sätt. Det har inte kommit precis nu utan successivt under vinter/våren. Det kan bero på alla förändringar på förskolan. Det kan även bero på att hon känner av vår oro och frustration inför skolstarten. Men då jag är lagd åt det oroliga hållet tänker jag på en rad medicinska orsaker: diabetes (tycker att hon dricker mer än vanligt), sköldkörteln, hjärtat, leukemi (mammas sjukdom spökar alltid). Tyvärr finns det ingen fast HAB-läkare hos oss så vi träffar olika personer varje gång. Den här mannen var bra. Han frågade runt mat, sömn, rutiner och kollade det en läkare brukar kolla. Han varken förminskade eller förstärkte vår oro utan skickade remisser om en rad prover. Malin själv var en virvelvind på HAB och vi hade nog gärna åkt hem där och då. Men eftersom vi tagit ledigt för att fixa det här idag åkte vi till McDonalds för lunch och nya krafter för att klara av blodproverna på LAB.

Tyvärr fick vi ett iskallt bemötande när vi kom till LAB. Sköterskan ställde alla möjliga frågor om hur vi brukar göra, ifågasatte varför vi var där och inte på barnmottagningen och ojade sig över avsaknaden av embla-plåster. Men till slut blev proverna tagna. Malin var SÅ duktig (eller skräckslagen?!) och satt helt stilla medan vi sjöng glada sånger. Nu återstår att fixa ett urinprov, men det ska jag göra här hemma i nästa vecka.

Vi behöver också ta tag i det här med glasögonen, men det orkar vi inte idag! Det är långhelg och vi ska ut med husvagnen. Om jag lyckas uppbåda krafterna att packa...

Inga kommentarer: