08 oktober, 2011

Borrås skåra

Helgens husvagnstur gick om intet då Malin har feber. Hon har ingen hög feber och är ganska pigg, men det känns skönare att vara hemma ändå. I ärlighetens namn har det varit så mycket i veckan att vi inte riktigt hunnit tänka till inför helgen och då blir startsträckan ganska lång.

Storebror hade sett fram emot husvagnsturen och för att hitta på något annat kul drog han och jag på "skattjakt" (www.geocaching.se/) runt Värö. Det är inte ofta vi har egna mamma-son-stunder så det kändes verkligen jättemysigt! Vi letade upp två "skatter" som låg både fint och spännande. Speciellt den i närheten av Borrås skåra, en djup skåra i berget där det går en stig igenom. Ett besök dit kan verkligen rekommenderas, oavsett ärende. Naturen känns magisk och det finns många sägner om platsen. Längst in i skåran hänger en fastkilad sten, den hänger där i ett osynligt sidenband och ska hänga kvar tills den sista människan på jorden passerat. En annan historia är att skåran förr i tiden fungerade som anställningsprov för traktens blivande drängar. Innan jobbet var deras skulle de hoppa över skåran.

Vi hoppade inte, men käkade medhavd lunch och letade fram skatten. Sedan åkte vi till en annan skatt som låg på ett gravfält från bronsåldern. Här är några bilder från utflykten:Inga kommentarer: