15 juni, 2011

Skolavslutning med Sune-citat

Det var en fantastisk fin skolavslutning. Barnen gick husvis till kyrkan och alla klasser hade övat in en sång som de framförde. Dessutom sjöng och/eller spelade flera barn solo. Kyrkan var knökad vid varje tillfälle och luften höll på att ta slut. Men så högtidligt ... det glimmade tårar i fler ögonvrår än mina.

Efter kyrkan gick vi till klassrummet där barnen bjöd på ännu fler sånger. De läste också upp dikter eller önskningar inför sommaren. Storebror hade inte hittat på någon egen text, utan reciterade ur en Sune-bok: "Sommaren är här, jag ska plocka bär. Sofi är söt, Håkan tjöt och pappa röt. När man badar blir man blöt." Hans framträdande framkallade en del skratt. Sedan blev det mingel med jordgubbsbakelser, saft och kaffe.

Efter skolavslutningen hade storebror och jag mysdag. Vi åt favoritlunchen (pasta, bacon, ostsås) och åkte sedan till leksaksaffären för att köpa en legomodell. När pappa och Malin kom hem firade vi ännu mer med favoriträtt nummer två (pasta & lax) och chokladrulltårta till efterrätt. En bra dag.




Inga kommentarer: