21 juni, 2011

Astrid Lindgrens värld

Nu är vi tillbaka från vår minisemester på Astrid Lindgrens värld. Vi har verkligen haft fina dagar - härligt! Pippi är Malins favoritfigur, alla kategorier. Men det var med skräckblandad förtjusning vi tittade på teatern. Jag tror att högtalarljudet blev för mycket för henne. Det var också ganska mycket folk, trots att det inte är riktig högsäsong ännu. Men vi återkom ändå till Pippi fler gånger under de två dagarna vi var i parken. Annars gillade Malin "de små äventyren", som att hoppa i hö och springa i dörrarna i de små husen på Bråkmakaregatan.

Storebror var inte så intresserad av de olika teatrarna. Han befinner sig mittemellan Pippi, Emil och de andra "småbarnsfigurerna" och Bröderna Lejonhjärta, Mio och Ronja. Vi borde kanske ha läst "storbarnsböckerna" innan vi åkte dit. Mattisborgen som som sådan, imponerade stort i vilket fall. Men storebrors absoluta favoritsysselsättning var faktiskt "inte nudda marken-banan".

Vi vuxna var helsålda på parken. Fantastiska kulisser, fin natur, duktiga skådisar, bra fikaplatser och restauranger, rent och snyggt. Jag hade gärna sett fler av teatrarna, men det är svårt om inte barnen vill!

Vi bodde på ett bondgårdsvandrarhem. Hästlukt och hönsbajs fick vi på köpet. Det var inte allt för välstädat heller. Men omgivningarna var fantastiska och barnen älskade att vara med djuren.

Här kommer lite blandade bilder ...Inga kommentarer: