20 december, 2010

Lucka 20

Här kommer ett annat recept på ett bröd av bikarbonatsmodell. Det blir gott, saftigt och hållbart. Det är lika bra att dubbla receptet och frysa in hälften! Jag skippar russinen eftersom ingen i min familj gillar det. Receptet är från Arla.

Hurtbulle, 1 st

2 dl fiberberikade (eller vanliga) havregryn
5 dl vetemjöl
1 dl krossade linfrön
1 dl russin
1 dl grovhackade hasselnötter
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
4 dl mild yoghurt
1/2 dl flytande honung
1/2 dl lingonsylt

Gör så här:
Sätt ugnen på 200°. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör i yoghurt, honung och sylt. Klicka ner smeten i en smord, avlång bakform, rymd ca 1 1/2 liter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 tim. Täck limpan med ett bakplåtspapper efter halva tiden, annars kan det bli lite bränt. Stjälp upp och låt svalna under bakduk.

1 kommentar:

Anonym sa...

Mmm, låter gott! Det receptet snor jag gärna :-)
/Anneli