11 augusti, 2010

Träningsplanering på förskolan

Kommer hem från höstens första träningsplanering på förskolan. Vi hade fullt med idéer från Sommarskolan, men ibland lite svårt att förstå våra anteckningar. Även de som var renskrivna. Minnet är inte vad det borde vara ... men det innebär väl att vi haft en avkopplande semester. Hur som helst har vi nu planerat för en mängd nya och nygamla övningar. Fokus kommer att ligga på att få Malin att prata med munnen. Hon förstår och tecknar en massa ord som hon inte säger och det är de orden som ska lockas fram. Sedan ska vi ha mycket ljudträning för att renodla orden som hon faktiskt säger (och det är många nu!). Vi ska även ha en del sifferövningar eftersom Malin tycker att det är kul att räkna. Och en hel del annat ... men nu är det bäst att jag sätter igång och renskriva dagens anteckningar. Annars har jag väl glömt av vad vi sa igen!

PS. Vi ska göra en ny ögonkontroll på Malin för hon har börjat skela på ena ögat. I början av året var vi på en kontroll och då var inte skelningen påtaglig, men det har ändrat sig. Fick faktiskt tid redan i augusti och det känns bra.

PS igen. Malin har börjat på "storbarns" nu, men hon är oberörd av flytten till nya lokaler och den nya barngruppen. Småbarns och storbarns har alltid jobbat tätt ihop och alla barn i gruppen har gått med Malin tidigare. Dessutom har tre av Malins tidigare pedagoger flyttat med. Malin har tagit över storebrors plats i hallen och verkar nöjd med det!

Inga kommentarer: