10 juli, 2010

Visit Karlskrona!

Nu börjar vi ta värmen förgiven. Det är precis som om man alltid brukar gå hem i blöta badkläder utan att frysa och att sitta ute i bara linne fram till 22.

Idag har vi gjort som Turistbyråns slogan "Visit Karlskrona" ... årets hittills varmaste dag har vi tillbringat i city. Vi började på Marinmuseum och det var inte alls dumt - tack luftkonditionering!

Sedan lunchade på hamburgare av färdiga pannbiffar - tack Mamma Scan!

Efter det drog vi vidare mot utflyktsbåtarna för en tur runt Trossö, Karlskronas huvudö. Det var underbart att spana på den vackra staden i de ljumma vindarna - tack för tålamodet barnen!

När vi åter landsteg var vi varma och törstiga och hittade snabbt ett mysigt café på Blekinge museums innegård. Vi inhandlade snabbt glass, festis och kaffe för 150 pix, men det var det värt - tack skugga!

På väg mot bilen hittade vi en lekplats där barnen fastade i en lekstuga - tack Blekinge museum!

Efter middag, skattjakt, kvällsdopp och dusch av barnen tog jag en egen springrunda i solnedgången - tack mannen!

Nu sitter jag här i ljummen skymning och lyssnar på en repris av Sommar. Det är Pär Johansson, grundare av Glada Hudikteatern. Har du ännu inte lyssnat på det programmet så GÖR det. Här snackar vi humor, ödmjukhet, envishet, klarsynthet, ärlighet och kämparglöd. Roligt, rörande och peppande - tack Pär! Programmet finns att lyssna på eller ladda ner här.

Inga kommentarer: