29 juli, 2010

Blåbär och hallon

Vi har hemmafixardagar. Mannen har börjat tvätta fasaden på vårt hus. Det är mer jobb än vi trott (som vanligt!). Själv bakar jag pajer och muffins av alla bär som sonen och jag plockar. Det finns sjukt mycket hallon och blåbär i år. Jag lagar också mat som tar tid på sig. Jag har längtat efter att äta gryta, soppa, fisk och ugnsrätter. Allt sånt som är omständigt/omöjligt att laga i husvagnen.

Vi gjorde ett försök till Lisebergsbesök häromdagen, men det var för mycket folk så vi styrde om mot Slottskogen. Det var också mysigt! Och storebror tog de ändrade planerna som en man.

Jag har faktiskt inte badat så mycket på semestern, även om det varit fint väder. Det har mest blivit plask i strandkanten med barnen. Jag vill bada där det är djupt och gärna från klippor. Och det fick jag göra i gårkväll. En kompis och jag cyklade ner till Sandö och gick ut på klipporna där jag brukade bada som tonåring. Fantastiskt vatten, helt klart, friskt men inte kallt, bara någon enstaka brännmanet och en klippa att hoppa från. Ljuvligt!

Min bror med familj har kommit hem så kusinerna leker för fullt igen. Det kommer nog att kännas lite konstigt för dem när storebror inte är kvar på förskolan. På måndag börjar vi att skola in honom på fritids. Semestern lider onekligen mot sitt slut ...

Inga kommentarer: