10 april, 2010

Skojakt och husvagnstvätt

Klockan 8 och jag har en chokladkaka i ugnen. Låter inte riktigt klokt, jag vet. Men vi ska bort på middag ikväll och jag har lovat ta med efterrätten. Det verkar bli en fin dag och vi har ett inte helt angenämnt uppdrag framför oss: köpa skor till barnen. Det kommer att vara mycket folk i affären och många skor att dra ner från hyllorna.

Efter detta ska vi ägna oss åt ett trevligare vårtecken: tvätta och städa husvagnen! Maken hämtade hem den i veckan och nu längtar vi efter första övernattningen.

Efter skoinköpet ...

Vi fixade fyra par skor till barnen. Nu är vi 1500 kronor fattigare men vi står oss över sommaren. Men det var en utmaning. Och utmaningen bestod i en rulltrappa. Malin blev stormförtjust i att åka rulltrappa och fullkomligt otröstlig när vi skulle gå vidare. Jag har faktiskt inte sett henne så ledsen över en sådan sak. Hon storgrät sig igenom skoaffären. Men vi var kallsinniga och löste uppgifen ändå. Vi höll oss även kallsinniga inför storebrors önskan om skor som blinkar när man går. De skorna var inte tillräckligt bra för priset de betingade. Efter denna okänslighet kapitulerade föräldrahjärtanen och vi gick till leksaksaffären för att köpa stenkulor och en gräsklippare. Tyvärr fanns det inga gräsklippare men vi det här laget hade Malin låtit sig blidkas av riskakor.

Inga kommentarer: