30 mars, 2010

Sommarskola för språkträning

Jo, lite vårvindar känner vi av här hemma. Tydligaste tecknet är att all snö är borta! När vi åkte till Dalarna var det helt snötäckt och nu är det barmark. Malin var väldigt intresserad av sanden i sandlådan när vi kom till förskolan igår, det var ju ett tag sedan den var framme.

Nu har jag bokat in oss på vandrarhemmet i Forshaga där vi ska bo under Sommarskolan. Det var väldigt mysigt förra året. Vi satt ute och pratade i vandrarhemmets trädgård på kvällarna när barnen lagt sig. Hoppas på lika fint väder som sist.

Själva Sommarskolan är intensiv med föreläsningar, workshops, materialtillverkning och logopedsessioner för Malin. Det finns inga syskonaktiviteter på Sommarskolan, inte mycket barnaktivieteter alls faktiskt. Det vore toppen om storebror träffade en kompis även i år så att det blir ett roligt äventyr för honom. Sommarskolan är inte familjeutflykt på samma sätt som ett teckenläger. Det här är istället en kompetenshöjning för alla som jobbar med Malins språkutveckling. Men att träffa andra trevliga "Downs-familjer", det får vi på köpet!

Inga kommentarer: