08 januari, 2010

Infångade dinosaurier och barnförvaring

Jakten är över, dinosaurierna infångade. Men med tanke på priset var det snudd på bondfångeri. På Buttericks i Göteborg finns i varje fall det mesta i kalasväg. Och det finns mer i butiken än i webbaffären. Nu ska vi klippa till dino-fotspår, göra dino-pynt till sugrören och sedan är saken kalasklar.

Det har funkat fint att få in barnen i dagisrutinerna igen. Jag tror att de har längtat lite ... Idag började en "nygammal" pedagog på Malins avdelning. Hon skolade in storebror när han började på denna förskola och vi tycker att hon är jättebra. Det verkar som om Malin accepterade henne direkt!

Vad jag vet blir det inga förändringar i barngruppen i vår, men jag har mina farhågor inför hösten då Malin ska börja på storbarnsavdelningen. Då är det tydligen inte lika självklart att hålla nere barnantalet på grund av att de finns två "resursbarn" i gruppen. Även om jobbet för pedagogerna definitivt är detsamma.

För några dagar sedan skrev Malin Lernfelt en krönika på gp.se om stora barngrupper i förskolan. Det är exakt detsamma som jag i omgångar skrivit till olika instanser i Kungsbacka kommun. Pedagogisk verksamhet eller förvaring? Det skrev jag innan jag hade ett barn med behov av extra stöd. Mitt intresse av denna fråga har på intet sätt minskat, snarare ökat!

2 kommentarer:

Mikaela sa...

Hej på dig!
Detta är min hjärtefråga i valåret med Kungsbackaborna. Vi vill ha max 15 barn per grupp. Jag har pratat med Larry S i frågan flera ggr. Nämndens mål är 17 barn men det är ett långsiktigt mål. Dessutom kan det inte nås som det ser ut idag. På brukkarråden säger Anne-Marie gång på gång hur de vänder på slantarna, det är en jakt på timmar och barn för att få in mer pengar. Det är 21 barn på Nicolais avdelning nu. 21 barn!
Så du är inte ensam i kampen!
Ha det så bra och hälsa hem.
Mvh Mikaela

Lotta sa...

Vi tar dem på utmattning ;)!