07 januari, 2010

Dinosaurier efterlyses

Vilken härlig vinter vi fått ... jag kommer inte ihåg när det var så mycket snö här. Snö som får ligga kvar. Igår var det mest skottning på schemat, lite pulka hann vi också med. Och att slänga ut granen. Och att ta en promenad ...

Idag är det en gnistrande vit dag med sol och snö och min bror och jag har varit med barnen och åkt pulka på dagisgården. Det är studiedag. Om en stund ska Malin och jag åka för att få hennes svinvaccin nummer två och då får storebror gå in och leka med kusinen.

Jag har ett problem ... jag behöver dinosaurieservetter, muggar och tallrikar till storebrors kalas på söndag. Jag hade beställt på nätet men kommer inte att få leveransen i tid. Någon som vet en affär i Göteborgsområdet som erbjuder detta?

Igår satt vi och ritade en stor dinosaurie som ska användas till en kalaslek "sätta svansen på dinosaurien". Det är rätt bra att ha en liten "reproavdelning" hemma. Nu kunde vi laminera dinosaurien innan vi satte ihop den, vilket blev väldigt snyggt!
Det finns en massa tips, pyssel och fakta om allt möjligt på sajten www.ungafakta.se. Bra för kalas, regniga dagar och andra tillfällen.

3 kommentarer:

Tina sa...

Ett tips är att köpa klistermärken och göra egna muggar, tallrikar mm, man kan skriva ut bilder från nätet och laminera olika figurer och skriva barnens namn, så att alla får en egen, gör man några sådana saker så kan man ha enfärgade servetter, man kan laminera figurer i typ 5 cm i diameter och göra två hål i dem som man sen sätter fast på sugrör, några plastdinusarier på bordet du borde vara hemma. Hittar du inga klistermärken så skriv ut bilder från nätet och använd kartplast...

Anonym sa...

Tack för tipset om Unga Fakta! Perfekt!
/Anna

Humlisen sa...

Jag skulle nog kolla Buttericks och Bodega (.se). Kanske ställen du känner till redan? Där hade jag nog börjat iaf.