17 augusti, 2009

Skånehelg och träningsuppdatering

Vi har varit hos farmor och farfar i Ängelholm denna helg. Mycket lek, mycket mat och mycket tuppar ... kan vi sammanfatta helgen. Vad leken och maten kom ifrån kan du nog räkna ut men tupparna kanske behöver en förklaring. I Hembygdsparken i Ängelholm finns det lantdjur. Just nu gillar Malin att titta på djur och gärna mata dem. Hon är inte så försiktig som storebror är utan sträcker gladeligen in handen till både grisar och får. Just tupparna var extra fascinerande, kanske för att de var så pratsamma eller för att tecknet "tupp" var roligt att lära sig.

Vi såg fler tuppar ... vi var nämligen på barnteater. Ballongteatern gav Pettson och Findus och Tuppens minut. Detta var främst en aktivitet för storebror men även Malin uppskattade teatern - när vi gick lite längre bort från scenen.

Malins träning
Jag hann aldrig uppdatera bloggen efter Malins träningsplanering i förra veckan. Efter sommarens läger har vi så mycket nya idéer och mycket färdigt material så vi visste knappt var vi skulle börja. Men huvudbudskapet från veckan med Karlstadmodellen var att det är mängdträning av samma saker, men på olika sätt, som gäller för Malin. Vi ska inte höja nivån speciellt mycket utan träna mängder av tvåordsmeningar, mängder av ljud, mängder av sortering, mängder av tecken och så vidare – men hela tiden variera sättet att jobba så att hon inte tröttnar.

Denna period blir det kategorisnurror där vi till exempel tränar att båt, bil, lastbil, cykel mm är fordon som man kan åka med. Sedan börjar vi att "skriva" tvåordsmeningar med bild- och ordkort. Och lägger in tatta, titti och totto som ljudträning. Som dagens tecken på dagissamlingen blir det färger.

Eftersom jag varit seg med uppdateringarna kan jag redan utvärdera lite. Det funkar över förväntan, trots sommaruppehåll. Malin är på hugget och förskolan har lagt in två enskilda träningsstunder per dag för henne. Hon orkar att sitta en halvtimma varje gång, utan problem! Känns verkligen jätteroligt.

Inga kommentarer: