28 juni, 2009

Summering av Sommarskolan

Nu har det gått ett par dagar sedan vi kom hem från Sommarskolan. Vi har landat, tvättat och njutit av den fantastiska sommaren. För vår del blev Sommarskolan en succé. Viss kände mannen och jag att vi ville vara med föreläsningarna båda två för att kunna diskutera mera, men det var inget vi kunde lösa praktiskt. Vi har i varje fall kunnat vara med på mycket, fått många nya kontakter och Malins pedagoger är fullt peppade för att jobba vidare efter sommarlovet. Även de har fått nya kontakter som kommer att hjälpa dem att utvecklas ännu mer.

Dessutom var vädret på vår sida - kanonväder för barnen att leka utomhus under föreläsningarna. Storebror träffade en kompis och var nästan osynlig hela veckan. Det var även bra för storebror att träffa barn med Downs i sin egen ålder. Det är inget han kommenterar - men jag vet att han funderar lite.

Det har varit högt tempo och mycket folk. Nätverken kring 17 barn ger 100 personer - det är fantastiskt att se så många engagerade människor kring barnen. Det tar kraft att umgås så intensivt så nu behöver jag smälta alla intryck och vila lite inför nästa semesteräventyr. Jag berättar mer om vad vi praktiskt har lärt oss kring Malins språkträning senare.

Inga kommentarer: