07 maj, 2009

Träningsplanering

Nu har jag tillbringat två timmar med Malins två "förstatränare" på dagis. Vi har lagt upp träningen för kommande månad. Vi lämnar p-ljud och går in för att repetera b- och d-djud, vilket innebär alla Babblarna. Denna gången ska vi även föra in någon av Babblar-böckerna. Malin har inte gillat dem, hon föredrar böcker med fotografier i, men nu är det dags att testa igen.

Sedan ska vi fortsätta att sortera olika föremål efter färg i Ikeas tygbehållare och lägga till en övning där Malin får sortera knappar efter färg i färgade muggar. Då får hon öva finmotoriken och sitt tålamod samtidigt. Det behöver hon! Det kanske låter väldigt trist och monotont för en oinvigd. Men barn i allmänhet och barn med Downs syndrom i synnerhet behöver lära sig att sortera och kategorisera saker. Detta är en start. Vi kommer även att förbereda övningar för "stor" och "liten" och börja att posta ordkort.

Just nu kör förskolan olika kläder som dagens tecken på samlingen. Detta ska vi komplettera med en kategorisnurra med just kläder.

Vi är så tacksamma för att Malins pedagoger är intresserade av träningen och att de hela tiden ser nya möjligheter och för över övningarna till hela barngruppen. Alla barn har nytta av tydlighet och repetition.

Medan jag skriver lyssnar jag på radioprogrammet Mitt P3 där Anton berättar om sin brorsa Love som har Downs syndrom. Vilken cool kille ... eller coola killar! Väldigt bra musik oxå.

Det här är Babblarna för dig som inte sett dem. Babblarna finns att köpa hos Hatten Förlag

Inga kommentarer: