03 april, 2009

Rapport från Orsa

Nu är vi på vintersemester i Orsa Grönklitt. Vi har haft fantastiska dagar med mycket snö, mycket sol och mycket skidåkning. En vår-vinter-vecka i svenska fjällen när den är som bäst! Tyvärr har Malin varit sjuk, feber till och från under veckan, men det har funkat ändå. Eftersom hon inte går ännu så är hennes stunder ute i snön ganska begränsade i vilket fall. Smolket är att vi inte har kunnat umgås som vi tänkt med vår kompisfamilj som också är här. Inga storfamiljsmiddagar som vi hade planerat - men mycket utomhusträffar så det är trevligt ändå!

Storebror trivs som fisken i vatten med snö omkring sig ... dagen startar med skidskola, sedan skidåkning med någon av föräldrarna. Efter lunch snölek med vår kompisfamiljs dotter M. Ute i snön hela hela tiden! Torkskåpet står standby för att torka dyblöta kläder ... snön smälter fort när det är tio grader varmt och strålande sol :).

Jag har åkt en hel del längdskidor. Jag tycker faktiskt att det är roligare än att åka i backe ... ett ålderstecken?! Men det är naturligtvis väldigt kul att se sonens framsteg i pisten. Ser fram emot att kunna åka med honom i alla backar. Då blir det en nytändning! Men längdåkning ... vad härligt. Vacker natur, tyst, stilla och rolig träning. Känner mig pigg och stark!

Vi har aldrig varit just här tidigare men kan rekommendera Orsa Grönklitt starkt! I varje fall om man är barnfamilj ... och om man gillar att alternera backen med längdåkning. Vi ska absolut åka hit igen! Det har vi fått lova sonen redan nu ...

Inga kommentarer: