21 mars, 2009

Internationella Downs syndrom-dagen

Idag är det den Internationella Downs syndrom-dagen! En dag att göra omvärlden medveten om syndromet och vad det innebär att leva med det. Eller en dag att träffas och dela sina erfarenheter och bara känna gemenskap. Vi gjorde det sistnämnda.

21 familjer - 45 vuxna och 45 barn - träffades på familjefesten som vi arrangerat med stöd av FUB Kungsbacka. K och M från "Kom igång med teckensång" var på plats och körde sin show "I regnbågens färger". Malin satt som trollbunden hela föreställningen. Hon älskar teckensånger på DVD och vi ser delar av dem varje kväll, till kvällsmaten. Jag tror hon tyckte det var lite skumt att se K och M i verkligheten, men hon njöt av musiken. Sedan njöt hon av att krypa omkring bland alla andra barn. Full fart hela tiden!

Vi hade god hjälp av fyra vänner som såg till att korven kokades och bullarna kom fram. På det hela taget flöt det på bra och det var jättekul att träffa så många på en gång. Det gav mersmak till att ses oftare. Men nu är vi trötta - och mycket nöjda. Jag ska ta ett bad och sedan blir det tidig sängång.

PS. DS-dagen firades i Malmö där Svenska Downföreningen och nätverk Skåne stod för arrangemanget. Svenska Downföreningen delade "Upp-priset" för första gången. Du kan läsa mer på Svenska Downföreningens webbsida.

1 kommentar:

Linda sa...

Låter som en riktigt rolig dag! Vi uppmärksammade dagen lite mer lågmält, men ändå.