01 januari, 2009

Nyårsdag och födelsedag

Nyårsaftonens eftermiddag/kväll förflöt i goda vänners lag. Vi var tre familjer med telningar i åldern 1-6 år. Vi hjälptes åt att fixa en mumsig nyårsmiddag och hann umgås till sena kvällen innan Malin tackade för sig. Tolvslaget firade vi hemma - barnen i sina sänger och maken och jag på altanen med skumpa och fyrverkerier.

Eftersom Malins förkylning är så gott som borta såg vi fram emot att sova en lugn natt. Men ack vad vi bedrog oss ... sonen vaknade gråtandes med växtvärk i sina ben ett antal gånger under natten. Som tur var gav värken med sig så vi fick väcka en glad gosse med sång och paket vid nio-snåret. Det är sonens 5-års dag! Nyårsdagen är inte en optimal födelsedag. Vi är alltid trötta efter nyårsafton, vi har knappt hämtat oss från julens sociala engagemang OCH det är väldigt svårt att hitta på bra födelsedagspresenter en vecka efter julafton. Men sonen blev lycklig över sin sparkcykel (kickboard heter det!) och bok om dinosaurier.

Dagen blev stressig med mycket fix inför kalaset. Grannarna (min far och bror med familjer) samt svägerska och storkusin kom på besök. Traditionen bjuder hemmapizza och tårta utvald av jubilaren. Mycket snärj i köket för min del - men väldigt uppskattat av gästerna!

När gästerna gått röjde mannen köket medan jag spelade två nya spel med sonen; Honungsjakten och Lilla tjuv och polis. Det är så mysigt att spela spel ihop nu när vi är förbi memory- och lottostadiet. Tänka sig ... stora killen 5 år!

Inga kommentarer: