30 oktober, 2008

Get it Down 31 for 21, dag 30

Orkade inte blogga igår. Även storebror klev in i de febrigas skara ... det är ingen ände på denna virusstorm som drar fram i vårt hus.

Följaktligen är det idag bara Malin som är riktigt frisk i denna familjen. Därför fick hon gå tillbaka till dagis efter 1,5 veckas hemmavaro. Det gick kanonbra! Lite oroligt var det för hon är ju inte helt "dagiserad" ännu, men hon trivs bra och det märks.

En annan rolig sak är att de övriga barnen i gruppen har snappat upp mycket tecken redan. Så när pappa vid lämningen tog fram Malins "inne-sandaler" så tecknade två av flickorna "skor", "Malins skor".

Häromdagen frågade jag en av pedagogerna om de tecknar även när Malin inte är där och det gör de! Kanske inte riktigt lika mycket, men en hel del. Alla övriga barn i gruppen har nytta av tecken som stöd - och det är faktiskt några av barnen som har extra stor nytta. Någon är "normalt" sen i språket, en annan är väldigt blyg, en tredje behöver extra tydlighet och så vidare. Teckna mera i alla förskolor - säger jag!

Inga kommentarer: