01 augusti, 2012

Fjärås bräcka

Att vara hemma själv med båda barnen kan vara en utmaning. Även om storebror är så gott som självgående har barnen väldigt olika idéer om vad som gör en bra dag. Igår gjorde vi en utflykt till Fjärås bräcka och det blev en sådan där stund då allting bara flöt på! Först tog vi en "skatt" (geocaching) som låg precis bredvid en förskola. Storebror kunde plocka skatten själv medan Malin lekte på förskolans lekplats. Efter en lyckad skattjakt åkte vi upp till bräckan och åt lunch, medhavd korv och bröd. Det är fantastiskt vackert där uppe med utsikt över åkrar, ljunghedar och havet. Lite blåsigt, men sol ändå! Där fanns också två trevliga hästar som gärna ville "prata" och bjudas på färskt gräs.

Sedan gick vi över till Naturrum och där fanns vattenbanor där barnen kunde slussa vatten. Härligt att se deras samarbete och att båda ansträngde sig för att det skulle bli bra. Utflykten avslutades med kaffe och glass på cafét och då träffade Malin en av sina tidigare förskolelärare. Vilket återseende!

För att nyansera denna harmoniska helyllebild kan jag erkänna att innan vi kom iväg höll jag på att stressa ur med picknickpackning och programmering av GPS, medan barnen surade på sina rum.

Nu väntar en ny dags utmaning - och jag vet inte vad vi ska hitta på!
Inga kommentarer: