12 februari, 2012

På hal is

Vi har varit ute på hal is både lördag och söndag. Det finns en perfekt damm på goflbanan bakom vårt hus. Lagom stor för att rymma mer än ett par skär och lagom liten för att frysa på ordentligt. Storebror har verkligen blivit duktig på skridskorna och han tycker att det är riktigt kul! Malin har ännu inte testat, men hon ville gärna göra det idag. Vi har dock inga skridskor till henne. Vi får se nästa helg, om kylan fortsätter och snön håller sig borta.

Lördagkvällen blev melodifestival-kväll med middagsgäster och dans tills barnen stupade. De två bästa låtarna - enligt oss - gick till final. Men det var Ulrik som fick vår telefonröst. Efter den här kvällen sov Malin faktiskt till halv nio på söndagmorgon! Har aldrig hänt förut. På söndagen fick Malin en riktig överraskning då hennes tidigare resurspedagog och avlösare kom och hälsade på. Det var väldigt längesedan de sågs och reaktionen kunde bli lite hur som helst. Men det blev ett kärt återseende för alla inblandade.För att snabbt nämna planeringsmötet på skolan i förra veckan... Rent krasst är det inte så mycket som är beslutat. Men intentionerna känns goda. Rektor har förstått att en tecknande resurs och lärare är nödvändigt. Det är bra! Nästa gång vi ses hoppas (förutsätter!) jag att vi även får veta namnen på dem som ska jobba med Malin. Vi behöver "kroka i" skolan redan nu i vår, så övergången blir så smidig som möjligt. Malins nuvarande förskolelärare har lovat att låta sig lånas in vid några tillfällen för att träffa de nya pedagogerna och ge en pedagogisk överlämning. Rektor var positiv till att fortsätta med handledning enligt Karlstadmodellen och representanten från SPC var positiv till att stötta detta.

Vi pratade även om fritids och där har vi valt att Malin ska gå på kyrkans fritids, precis som brorsan. Och även fritids kommer att få resurser från SPC för att anställa en extra pedagog för Malin.

Inga kommentarer: