23 september, 2011

Älgarna har inte fått nog!

Om vi börjar med älgjakt ... det var älgen som jagade maken. Vi har haft besök av en älgko med två kalvar titt som tätt hela sommaren och nu i höst har det kulminerat med besök nästan varje dag. Våra äpplen är borta och nu börja träden bli avskalade. För att inte tala om gräsmattan som är söndertrampad och full med älgbajs. Det som från början var väldigt fascinerande och spännande börjar bli tröttsamt.

När vi fick besök en tidig morgon nu i veckan gick maken ut och började vifta. Till saken hör att älgarna inte visat några tecken på att surna till tidigare. Men nu så ... mamma älg strök öronen bakåt och gjorde en rivstart! Maken sprang för allt vad tygen höll runt hörnet och in i tryggheten. Som tur var hade han inget barn med sig ut. Efter den händelsen känns det verkligen inte helt okej med älgar runt knuten.

Och de ger sig inte ... I går hade den ömma modern även tagit fjolårskalven till nåder så han fick följa med tillsammans med sina två småsyskon. Då strövade 4 stora djur omkring på vår 1000-kvadrats villatomt. Det såg helt sjukt ut! Maken har pratat med polisen och det var tydligen många påringningar om just denna älgko. Det verkar som om hennes dagar kan vara räknade ...

Efter detta känns det malplacerat att växla över till första skolplaneringsmötet för Malin, så jag får ta det senare i helgen! Eller hälgen som vi säger numera ;-)

(Jag bor så när Göteborg att jag kan kosta på mig en Göteborgs-vits!)

Inga kommentarer: