10 maj, 2009

Avlösare, gäster & sparris

Vi kan börja med sparris. I fredags bjöd jag maken på sparrisfestivalen på restaurang Storgatan 1 i Kungsbacka. Detta var en bröllopsdagsgåva från mig som passade extra bra eftersom vi båda gillar sparris plus att det var denna restaurang som fixade maten till våra två bröllopskalas. Vilka sparrisar ... oanständigt stora! Det var fantastiskt gott tillsammans med lufttorkad skinka, lax, salami, permesan, färskpotatis och olika såser. Mums!

I går (lördag) var vår avlösare här och tillbringade lite tid med Malin. Malin var trött efter dagisvecka och barnvakt kvällen innan så hon var ganska grinig. Men det funkade helt ok ändå. Vi var ute och stundtals gick jag ifrån och Malin accepterade att leka med G själv.

På eftermiddagen fick vi gäster - en kompisfamilj som bor här i närheten. De har barn som är lika gamla som sonen så här var full rulle med cyklar och studsmatta. Vi bjöd på det som sonen nu har börjat förknippa med gäster: ris och curryköttfärs som toppas med mango, banan, persika, kokos, jordnötter, gurka. "Det vi brukar äta när vi har gäster". Och det stämmer. Nu har vi nog bjudit alla barnfamiljer i vår närhet på denna rätt. Den är så bra! De flesta tycker om ris och köttfärs och sedan lägger var och en på det man gillar bäst.

Nu på morgonen vaknade Malin alldeles för tidigt: 5.30. Varför är det så när det är jag som ska ta morgonen? I går skulle mannen gå upp och då sov hon minsann till efter halv sju!

Inga kommentarer: