04 februari, 2009

På kurs med pedagoger

I måndagskväll avslutade vi "Karlstad-kursen" som jag gått tillsammans med Malins pedagoger på förskolan. Vi tittade på en film från ett läger med fokus på Karlstadmodellen, som hölls 2007. Filmen inspirerar till övningar och ger en bra bild över vad det egentligen innebär att träna efter Karlstadmodellen. Det var jag som köpt in filmen för kursens räkning. Jag visade den för farmor och farfar innan kurstillfället och då förstod de bättre vad vi egentligen håller på med.

Idag har jag varit med Malin hos sjukgymnast och logoped på Habiliteringen. Malin var på ett strålande humör och körde hela sitt register. Krypa, björngång, upp och stå, gå längs bänkar, hämta bollar, teckna, snacka, flirta ... De var nöjda. Malin tar tid på sig motoriskt - men det verkar som om hon samlar på sig för att sedan ta ett utvecklingsskutt. Vågar jag hoppas på att hon går till sommaren? Kanske vingligt i varje fall. Annars pratade vi en del om hur vi ska få henne att dricka ur glas istället för nappflaska. Sugrör greppar hon inte ännu, men vi fick tips om en specialmugg ... ska kolla vidare på den.

Storebror fortfarande hemma med vattkoppor - men nu är han snart bra. Humöret är på topp igen.

1 kommentar:

Branmarkarna sa...

Hej!
Tips på att dricka ur sugrör är att hälla drickan i en plastpåse och stoppa i sugöret så kan man liksom hjälpa till att få upp vätska i sugröret genom att trycka på påsen, fattar du? Clara dricker fortfarande med tungan mellan underläppen och glaset och det fungerar bra fast det inte är "rätt". Roligt med kurs i KM. Tror att vi träffades i slottskogen en gång för längesedan, kan det stämma?
Kram
Kerstin och Clara